Svetopisemska družba Slovenije Svetopisemska družba Slovenije Kdo smo Kontakt

Berem Besedo

Domov | 30 dni | E100 | Sejalci | Gradivo


Gradivo

Različno gradivo, orodja in pripomočki, povezani s pobudo »Berem Besedo«.

Knjižna kazala »Mojih trideset dni s Svetim pismom«

Na drugi strani vsakega od kazal je seznam tridesetih odlomkov, prve strani pa imajo različne poudarke:

Kazalo Berem besedo - Lectio divina Lectio divina – predstavljeni so štirje koraki preizkušene metode za poglobljeno, molitveno branje Svetega pisma
Kazalo Berem besedo - splošno Splošno – predstavitev pobude »Berem Besedo« in poziv k osebni odločitvi za redno branje Svetega pisma
Kazalo Berem besedo - Nick Vujicic Priporočilo Nicka Vujicica – pobudo »Berem Besedo« podpira tudi svetovno znani motivator Nick Vujicic!
Kazalo Berem besedo - leto vere S Svetim pismom v leto vere – nadškof Anton Stres je pobudo »Berem besedo« povezal z »Letom vere«, ki je v Katoliški cerkvi potekalo od oktobra 2012 do novembra 2013

Izziv »Bistvenih sto«

Bistvenih sto - knjižno kazaloSeznam stotih odlomkov, nadaljevanje »mojih tridesetih dni s Svetim pismom«.

  • Knjiga »Bistvenih sto – potovanje v osrčje Svetega pisma« (prevod angl. »The Essential Bible Guide«), v kateri so praktični nasveti za molitev in premišljevanje ob stotih odlomkih s tega seznama.

  • Knjižno kazalo s stotimi odlomki

  • E100 – seznam stotih najpomembnejših odlomkov iz Svetega pisma

  • E100 z naslovi – enako, z opisnimi naslovi posameznih odlomkov

  • The Essential 100 Challenge – spletna stran Ameriške biblične družbe, kjer je predstavljen projekt »Izziv Bistvenih sto« (bibličnih odlomkov) in kjer je na voljo precej gradiva za svetopisemske skupine in njihove voditelje (v angleškem jeziku)

Video spletni dnevnik »Beseda v Družbi«

Pri Svetopisemski družbi na tedenski molitvi prebiramo besedila iz seznama Mojih trideset dni s Svetim pismom in se potem o njih pogovarjamo. Svoje »debate« smo se odločili podeliti v obliki video spletnega dnevnika »Beseda v Družbi«. Za vsak odlomek je na voljo prebrano besedilo in potem pogovor o njem. Začeli smo s petnajstim odlomkom.

Svetopisemski odlomki po e-pošti

Naročite se na prejemanje odlomkov po e-poštiNa strani www.biblija.net – Odlomki se lahko naročite na prejemanje svetopisemskih odlomkov po e-pošti. Izberite zbirko odlomkov »7. Mojih trideset dni s Svetim pismom« ali »8. E100«, v polje »Elektronska pošta« pa vpišite svoj elektronski naslov ter kliknite na »Prijavi me«. Po elektronski pošti boste vsak dan prejeli en odlomek s seznama.

Preberite celotno Sveto pismo

Na strani www.biblija.net – Kako prebrati Sveto pismo v enem letu je pripravljen seznam, s pomočjo katerega lahko v enem letu preberete vse Sveto pismo. Za vsak dan sta predvidena dva odlomka iz Stare in en odlomek iz Nove zaveze, tako da lahko branje poljubno razširite na dve ali tri leta. Tudi na ta seznam se lahko naročite tako, da boste odlomke prejemali po e-pošti: na strani www.biblija.net – Odlomki izberite prvo ali drugo zbirko.

Ugrizni v Besedo – mojih trideset dni življenja z Jezusom

Življenje z Jezusom - Nova zaveza v sodobnem jeziku»Življenje z Jezusom« je pilotski projekt priprave novozaveznih besedil v sodobnem jeziku. Ob izidu prvega zvezka, ki vsebuje Evangelij po Luku, Pismo Kološanom, Jakobovo pismo in Prvo Janezovo pismo, smo pripravili poseben seznam tridesetih odlomkov iz teh knjig, ki govori o veselju.

Lectio divina

Lectio divina je dinamičen, življenjski pristop k branju Svetega pisma, ki nam omogoča zvesto in spoštljivo premišljevanje Božje besede. S pomočjo štirih korakov – branja, meditacije, molitve in kontemplacije – nam razkriva bogastvo resnice, ki ga prinaša Sveto pismo. Na voljo so priročniki, v katerih so po tej metodi obdelani vsi nedeljski evangeliji v katoliškem bogoslužnem letu.

Svetopisemska premišljevanja »Rastimo skupaj«

Zbirka priročnikov »Rastimo skupaj« je namenjena bibličnim skupinam, uporabljamo pa jo lahko tudi za osebno branje. Spodbuja duhovno rast ob Svetem pismu, srečevanje z Bogom ob Božji besedi in učenje drug od drugega v skupini.

Pripravljamo seznam drugih pripomočkov za branje Svetega pisma.
Zanimajo nas tudi vaši predlogi: pošljite jih na [email protected].